GÜVENLİ OKULLAŞMA VE UZAKTAN EĞİTİM PROJESİ DUYURUSU

Türkiye Güvenli Okullaşma ve Uzaktan Eğitim (SSDE) Projesi güvenli bir uzaktan eğitim sağlamak, EBA'nın altyapı ve içerik bakımından kapasitesini artırmak ve dijital içerik-eğitim teknolojisi ekosistemi oluşturmak amacıyla yürürlüğe girmiştir. Projenin ülkemizin eğitim teknolojisi yatırımlarına kayda değer bir biçimde katkı sağlaması ve kriz durumlarında ve normalleşme sürecinde eğitim sistemimize güç katması beklenmektedir.

Projenin uygulama sürecinde tüm paydaşların fikirleri/görüş ve önerilerinin süreklilik arz edecek şekilde alınması ve değerlendirilmesi büyük önem taşımaktadır. Bu kapsamda, Proje yürürlüğe girmeden önce ilgi yazı ile, "Paydaş Katılım Planı"  ve "Çevresel ve Sosyal Taahhüt Planı" hazırlanarak, http://yegitek.meb.gov.tr ana sayfasında "SSDE Projesi" sekmesi ve Projeler menüsü altında, "ulusal projeler" bölümünde erişime ve kamuoyunun görüşüne açılmış olup, alınan görüşler doğrultusunda bahse konu belgeler  güncellenerek  yeniden görüş alınmak üzere tekrar yayınlanmıştır.


Öte yandan, Projenin yürürlüğe girmesiyle, Dünya Bankası'nın Çevresel ve Sosyal Standartları uyarınca olası çevresel ve sosyal risk ve etkileri değerlendirmek için gerekli esasları, kuralları, rehberleri ve süreçleri içeren "Çevresel ve Sosyal Yönetim Çerçevesi" hazırlanmıştır.


Projenin okulunuzdaki öğretmenler dahil ilgili tüm paydaşlara duyurulması, özellikle sosyo-ekonomik düzeyi düşük çevrelerdeki okullarda çalışan, geçici koruma altındaki Suriyeli öğrencileri olan ve özel eğitime gereksinim duyan öğrencileri bulunan öğretmenlerimize ulaşılması ve gönüllü olarak görüş belirtmek isteyenlerin  http://yegitek.meb.gov.tr ana sayfasında "SSDE Projesi" sekmesinden açılan ekranın altında bulunan iletişim formuna görüşlerini önerilerini değerlendirmelerini iletmelerini rica ediyoruz.

Tüm öğrencilerimize, velilerimize ve öğretmenlerimize önemle duyurul

30.10.2020 405

Kaynak: http://yegitek.meb.gov.tr